Over haar werk

Expositie gemeente Heiloo

Haar werk vloeit voort uit ontmoetingen met de natuur, het liefst in de vroege morgen als alles wakker wordt en tot leven komt. Al wandelend in het bos zijn het de druppels aan dennennaalden en het spinrag op de heidestruik die haar blik vangen. Gefascineerd blijft zij staan en met haar camera legt zij deze momenten vast.

De verhuizing in 2018 naar de Noord Hollandse kust heeft weer nieuwe inspiratiebronnen gebracht. Tijdens het slenteren langs het strand, de vloedlijn en de golven wordt zij verrast door de dynamiek van de zee, de onverwachte vormen in het zand trekken haar aandacht, ook nu worden deze momenten op foto vastgelegd voor later.

In het atelier vormen deze beelden de leidraad voor de werken die zij gaat maken. Vertrekkend vanuit die werkelijkheid wordt vervolgens het avontuur aangegaan van vormen, kleuren en transparantie waardoor er een gelaagdheid in haar schilderwerk ontstaat. Intuïtief gaat zij het doek te lijf, haar hand schildert, toevalligheden en verrassingen vloeien in elkaar over en zijn bepalend voor de uiteindelijke compositie.

Zij experimenteert, maakt weer korte metten met wat er op het doek staat, laat het oorspronkelijke beeld los, alles staat in het teken van schilderwerk dat naar een voltooiing zoekt. Kenmerkend is het heldere kleurgebruik, de snelle en spontane “touch” met soms een verrassende dekking. Spelen met de kleur, de verf en de vorm, laag over laag, heeft een grote aantrekkingskracht op haar. Dat hele proces draagt bij aan… en is van belang… voor het uiteindelijke werk.

De helaas in 2018 overleden Deense multitalent en kunstenaar Per Kirkeby heeft ooit een uitspraak gedaan, waar zij zich helemaal in kan vinden;

 

“Ik moet schilderen wat ik zie en die werkelijkheid is mijn vertrekpunt.

En waar het toe leidt, geen idee!”

 

Opleiding

  • KASKA DKO Antwerpen schilderen 2016-2018
  • IKO academie Hoogstraten vrije grafiek 2010-2015
  • IKO academie Hoogstraten schilderen 2003-2008
  • Etaleur-Decorateur Amsterdam 1969-1971

Jobs

  • Etaleur
  • Decorateur
  • Maquettebouwer
  • Signmaker