"Intuïtief ga ik het doek te lijf, mijn hand schildert, toevalligheden en verrassingen vloeien in elkaar over "

Over mijn werk

Mijn werk vloeit voort uit ontmoetingen met de natuur, het liefst in de vroege morgen als alles wakker wordt en tot leven komt. Tijdens wandelingen in het bos zijn het de druppels aan dennennaalden en het spinrag in de heidestruik die mij diep kunnen raken. Met mijn camera leg ik deze momenten vast.

De verhuizing in 2018 naar de Noord Hollandse kust heeft mij nieuwe inspiratie gebracht. Slenterend langs het strand, de vloedlijn en de golven word ik verrast door de dynamiek van de zee, de onverwachte vormen in het zand. Ook deze momenten worden fotografisch vastgelegd voor later.

In het atelier vormen deze beelden de leidraad voor de werken die ik ga maken. Vertrekkend vanuit die werkelijkheid wordt vervolgens het avontuur aangegaan van vormen, kleuren en transparantie waardoor er een gelaagdheid in mijn schilderwerk ontstaat.

Intuïtief ga ik het doek te lijf, mijn hand schildert, toevalligheden en verrassingen vloeien in elkaar over en zijn bepalend voor de uiteindelijke compositie. Ik experimenteer, maak korte metten met wat er op het doek staat en laat het oorspronkelijke beeld los. Alles staat in het teken van het schilderwerk dat naar voltooiing zoekt.

Kenmerkend is het heldere kleurgebruik, de snelle en spontane “touch” met soms een verrassende dekking. Spelen met kleur, de verf en vorm, laag over laag, heeft een grote aantrekkingskracht op mij. Dat hele proces draagt bij en is van belang voor het uiteindelijke werk. De, in 2018 overleden, Deense kunstenaar en multitalent Per Kirkeby heeft eens gezegd;

“Ik moet schilderen wat ik zie en die werkelijkheid is mijn vertrekpunt. En waar het toe leidt, geen idee!”.

Daar kan ik mij helemaal in vinden.

afgeronde

Opleidingen

KASKA DKO

Antwerpen schilderen 2016-2018

IKO

Academie Hoogstraten vrije grafiek 2010-2015

IKO

Academie Hoogstraten schilderen 2003-2008

Etaleur-Decorateur

Amsterdam 1969-1971

Expertise

Etaleur

Decorateur

Maquette bouwer

Signmaker